Jednog dana, hrabri krojač je kupio teglu meda, i kada su mu se muve navadile na med, on uze prvo što mu pade pod ruku i ubije slučajno čak sedam jednim udarcem. Taj čin ga oduševi i on od radosti poče da uzvikuje: – sedam jednim udarcem!? Inspirisan, krene po svetu tražeći sreću. Ubrzo on srete džina.

Misleći da krojač pod brojem sedam misli da je sredio sedam odraslih muškaraca jednim udarcem, izazva ga na megdan. Džin uze kamen i stisnu ga tako jako da iz njega izađe voda. Krojač to isto učini, samo umesto da je uzeo kamen, on ga tajno zameni za mekani sir iz svoje torbe.

Kada je džin bacio kamen daleko da se jedva video u daljini, krojač pusti pticu iz ruke, izgledajući kao da je bacio kamen koji nije pao. Onda ga je džin zamolio da mu pomogne da ponesu drvo. Krojač mu mudro reče da uzme deblo, a on će nositi grane, što bi tako da je krojač držao grane, a džin je podigao i njega i drvo i premestio na drugo mesto.

Hrabri Krojač

Džin ga je poveo kući, gde su i ostali džinovi živeli. Džin je pokušao da ubije krojača tako što će ga zgnječiti u toku noći, ali krojač se pre sna premestio iz kreveta u ćošak, videvši da je krevet ogroman za njega.

Čuvši o njegovim podvizima, kralj zamoli krojača da sredi dva džina koja zadaju kraljevstvu problem, a zauzvrat će mu kralj dati ruku svoje kćeri.

Krojač pristade i izvrši zadatak sa lakoćom, izazivajući i provocirajući džinove jednog na drugoga, bacajući im kamenje sa drveta dok su spavali. Posle toga kralj mu dade svoju kćer za ženu i oni živeše srećno do kraja života.

Prevodi: